ابزارها

اره پروفیل‌ بر چیست؟

اره پروفیل‌ بر

یکی از ابزارآلات تخصصی برای برش انواع پروفیل‌های فلزی، اره پروفیل‌ بر است. این دستگاه به دلیل قدرت بیشتری که نسبت به فرز آهنگری دارد، در بخش‌های مختلفی ماند صنایع ساختمانی، حمل‌ونقل، کشتیرانی و… مورداستفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه باتوجه‌به نوع استفاده، در انواع مختلفی تولید شده است که برای خرید پروفیل بر مناسب، باید با نحوه کارکرد آنها، اجزا و همچنین کاربردشان آشنا بود. در صفحه فروشگاه لیا ابزار انواع مختلفی از اره‌های پروفیل بر معرفی شده‌اند که می‌توانید با بررسی مشخصات هر مدل، بهترین محصول را خریداری و استفاده نمایید.

پروفیل بر چیست؟

اگر شما نیز با این سؤال که ” دستگاه پروفیل بر چیست ” مواجه شده‌اید، تا انتها با ما همراه باشید. پروفیل بر ابزاری قدرتمند، سبک و قابل‌حمل است که قدرت برش فوق‌العاده‌ای دارد. این دستگاه از یک‌تیغه دایره‌ای شکل که روی بازویی نصب شده است، تشکیل شده و با حرکات خود به سمت بالا و پایین، می‌تواند پروفیل‌های فلزی را در ابعاد دلخواه برش دهد. برش‌های ایجاد شده توسط این اره معمولاً از قطری بین 300 تا 400 میلی‌متر و ضخامتی حدود 8 تا 9 میلیمتر برخوردارند. این دستگاه به دلیل شباهت زیاد، معمولاً با اره فارسی بر اشتباه گرفته می‌شود؛ درحالی‌که نوع تیغه و همچنین برخی اجزای آن، تفاوت زیادی با این نوع اره دارد.

از جمله مزایای استفاده از این اره خاص برای برش پروفیل می‌توان قابلیت ایجاد برش‌های زاویه‌دار، دقت بالا و خطای بسیار پایین در برش‌ها، سرعت عالی، ایمنی زیاد و همچنین تسلط کامل روی قطعه کار را نام برد. کارکردن با اره پروفیل‌ بر، در صورت رعایت نکات ایمنی، بسیار ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد؛ به همین دلیل می‌توان کاربرد آن را در بسیاری از صنایع مشاهده کرد.

اره پروفیل بر چیست؟

 پروفیل چیست

قبل از آشنایی با کاربردها و همچنین شناخت اجزای دستگاه پروفیل بر، باید با پروفیل و انواع آن آشنا باشید. پروفیل نوعی قطعه کار مصرفی است که می‌تواند در جنس‌های مختلف فلزی، چوبی یا پلاستیکی تولید شود. بااین‌حال کاربرد پروفیل‌های فلزی به دلیل استحکام بالا، معمولاً بیشتر از سایر موارد است. پروفیل‌های فلزی توانایی زیادی در تحمل بارهای سنگین دارند و پشتیبانی بسیار خوبی ارائه می‌دهند. کاربردهای مختلف پروفیل را می‌توان در ساختمان‌ها، پل‌ها، بزرگراه و صنایع خودروسازی مشاهده کرد.

انواع پروفیل‌ها به‌صورت توخالی و در اشکال مختلف هندسی تولید می‌شوند. پروفیل‌های بسته شامل پروفیل‌های UPVC، مربعی، مستطیل و مکعبی می‌شوند و معمولاً در تولید درب و پنجره کاربرد دارند. پروفیل‌های باز نیز در انواع مختلف Z شکل، سپری، U شکل، تیرآهن، ناودانی و چهارپهلو تولید می‌شوند که هرکدام کاربردی جداگانه دارند.

پروفیل و انواع مختلف آن

 کاربرد پروفیل بر

همان‌طور که گفته شد، پروفیل‌های مختلف به‌خصوص پروفیل‌های فلزی، از استحکام بسیار بالایی برخوردارند و جزو پرمصرف‌ترین اجناس در صنایع ساخت‌وساز محسوب می‌شوند. اصلی‌ترین کاربرد پروفیل بر، برش‌دادن و قطعه‌قطعه کردن این پروفیل‌ها در ابعاد و اندازه‌های موردنیاز است. پروفیل بر با قدرت و عملکرد بسیار بالایی که دارد، می‌تواند در مدت‌زمان بسیار کوتاهی و با بالاترین دقت، این پروفیل‌ها را برش داده و برای استفاده آماده کند.

انواع مختلف اره‌های پروفیل بر با برش‌های زاویه‌دار و دقیقی که دارند، معمولاً در صنایع مبلمان، قاب‌سازی، جوشکاری، حمل‌ونقل، ساختمان‌سازی، صنایع هوا و فضا، کابینت‌سازی، لوله‌کشی و تأسیسات، داربست‌بندی و حتی راه‌آهن، مورداستفاده قرار می‌گیرند.

کاربردهای مختلف دستگاه پروفیل بر

 اجزاء پروفیل بر

اره پروفیل‌ بر نیز مانند سایر ابزارآلات برقی، از قطعات مختلفی ساخته شده است که برای استفاده صحیح و نگهداری مناسب، باید آشنایی کاملی با آنها داشت. این قطعات شامل بدنه دستگاه، کاور صفحه، موتور، تیغه، قفل‌کننده بازو، کفی و گیره می‌شوند که در ادامه به معرفی هر مورد می‌پردازیم.

کاربردهای دستگاه پروفیل بر

 بدنه و موتور پروفیل بر

اصلی‌ترین بخش دستگاه اره پروفیل، موتور آن است که قدرت کافی برای چرخش تیغه دستگاه را فراهم می‌کند. موتورهای به‌کاررفته در انواع اره‌های پروفیل بر، دارای توانی بین 1200 تا 3000 وات هستند؛ به این صورت که با افزایش توان، قدرت دستگاه نیز افزایش پیدا می‌کند. موتور اره پروفیل به طور مستقیم روی سرعت چرخش تیغه دستگاه تأثیر می‌گذارد؛ برای مثال در مدل‌های پیشرفته، موتور می‌تواند سرعت چرخش تیغه را تا 7000 دور در دقیقه نیز افزایش دهد.

بخش محرک پروفیل بر که معمولاً شامل موتور، آرمیچر، کلید پاور، بالشتک و دسته اصلی دستگاه می‌شوند، در قسمت بدنه قرار گرفته‌اند. بدنه اره پروفیل‌ بر معمولاً از مواد مستحکمی مانند فولاد کروم، وانادیوم، چدن یا پلاستیک‌های مقاوم ساخته می‌شود تا از اجزای داخلی دستگاه، محافظت کاملی داشته باشد.

موتور دستگاه پروفیل بر

 تیغه و صفحه پروفیل بر

تیغه یا صفحه برش اره پروفیل‌ بر یکی از قطعات مصرفی این دستگاه است که معمولاً از جنس فیبر و به‌صورت دندانه‌دار طراحی می‌شود. این تیغه‌ها توانایی برش انواع پروفیل‌های فلزی، چوبی، الوارهای میخ‌دار، لوله‌های مختلف و… را دارند و پس از مدتی، به‌اصطلاح تمام می‌شوند. تیغه‌های مخصوص اره پروفیل نسبت به تیغه‌های اره گرد بر یا اره فارسی بر، قطر بیشتر و سوراخ شفت بزرگ‌تری دارند که هنگام خرید، باید به آن توجه زیادی داشت.  قطر این تیغه‌ها معمولاً بین 180 تا 400 میلی‌متر است و عوامل مختلفی مانند تعداد دندانه‌ها، میزان کشش دستگاه، جنس تیغه و… در طول عمر آن تأثیر گذارند.

تیغه اره پروفیل بر

کفی و گیره پروفیل بر

از دیگر اجزا اره پروفیل‌ بر که قطعه کار روی آن قرار می‌گیرد، کفی دستگاه است. کفی پروفیل بر به دلیل فشار زیادی که متحمل می‌شود، باید از دوام و استحکام خوبی برخوردار باشد؛ به همین خاطر معمولاً از آلیاژ فولاد ساخته می‌شود. روی این قطعه انواع مختلفی از ابزارهای کاربردی مانند گونیا و پیچ‌های تنظیم‌کننده نیز وجود دارد که امکان ایجاد برش‌های زاویه‌دار را در برخی مدل‌ها فراهم می‌کند.

برای محکم کردن قطعه کار روی کفی، از یک گیره که به قطعه گیر نیز شناخته می‌شود، استفاده شده است. گیره پروفیل بر از یک دسته اهرمی‌شکل و میله فلزی بلند ساخته شده است و با تنظیم‌کردن پروفیل، می‌تواند آن را سفت نگه دارد تا هنگام ایجاد برش، خطایی رخ ندهد.

گیره پروفیل بر برای محکم کردن پروفیل

 قفل‌کننده بازو و کاور صفحه پروفیل بر

قطعات دیگری نیز در انواع پروفیل بر ها استفاده می‌شوند که معمولاً برای ایمنی بیشتر طراحی شده‌اند. قفل‌کننده بازو و کاور صفحه، دو نوع از این قطعات هستند که ایمنی بیشتر و جابه‌جایی راحت‌تر اره پروفیل‌ بر را فراهم می‌کنند. قفل‌کننده بازو برای نگه‌داشتن و عدم تکان‌خوردن بازو دستگاه تعبیه شده است و نقش مهمی در حمل‌ونقل آسان دستگاه دارد. کاور صفحه نیز علاوه بر محافظت از تیغه برش، از پخش‌شدن جرقه و قطعات ریز برش خورده هنگام کار جلوگیری می‌کند.

کاور صفحه پروفیل بر برای جلوگیری از پخش شدن جرقه

 انواع پروفیل بر

اره‌های پروفیل بر باتوجه‌به مکانیزم چرخش تیغه خود، به دودسته اره پروفیل‌ بر ساده (مستقیم) و پروفیل بر تسمه‌ای تقسیم‌بندی می‌شوند. این دستگاه‌ها را بر اساس قدرت موتور و عملکرد برش نیز می‌توان به دسته‌های صنعتی و کارگاهی نیز تقسیم‌بندی کرد. در لیست زیر می‌توانید انواع مختلف پروفیل بر ها را مشاهده کنید.

  • پروفیل بر ساده یا مستقیم
  • پروفیل بر تسمه‌ای
  • پروفیل بر صنعتی
  • پروفیل بر فوق صنعتی
  • پروفیل بر آهن بر
  • پروفیل بر آلومینیوم بر
  • پروفیل فلز بر

انواع اره‌های پروفیل بر

نحوه کار با پروفیل بر

هرچند کار با اره پروفیل نسبتاً ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد، اما نکات مختلفی را هنگام استفاده از آن باید رعایت کرد. برای ایجاد برش‌هایی دقیق‌تر و بالابردن عملکرد دستگاه، می‌توانید مطابق با راهنمای زیر عمل کنید.

  1. دستگاه را در مکانی ثابت و مقاوم قرار دهید.
  2. سیم و کابل‌های دستگاه را از نزدیکی تیغه دور کنید.
  3. تجهیزات محافظتی مانند دستکش، عینک، کلاه و لباس کار بپوشید.
  4. کفی و گیره دستگاه را به‌صورت دقیق بررسی نمایید.
  5. پروفیل را با استفاده از گیره، محکم کنید.
  6. نقاط برش موردنظر خود را با مداد یا ماژیک علامت بزنید.
  7. اره پروفیل‌ بر را روشن کنید.
  8. دست خود را روی گوشه دیگر پروفیل قرار دهید و با دست دیگر، بازو اره را به‌آرامی به سمت پایین حرکت دهید.
  9. فشار یکنواخت و ملایمی ایجاد کنید تا برش به‌صورت کامل انجام شود.
  • پس از پایان‌برش، به‌هیچ‌عنوان بازویی را رها نکنید و آن را به‌آرامی به سمت بالا حرکت دهید. سپس دستگاه را خاموش نمایید.

آموزش کار با اره پروفیل بر

نکات ایمنی در هنگام استفاده از دستگاه پروفیل بر

اره پروفیل‌ بر به دلیل قدرت بالایی که در برش دارد، می‌تواند با خطرات مختلفی نیز همراه باشد. برای استفاده صحیح از این دستگاه و همچنین کاهش خطرات احتمالی، رعایت برخی نکات ایمنی ضروری است. در قدم اول باید از تجهیزات حفاظتی که شامل عینک ایمنی برای جلوگیری از برخورد جرقه با چشم، محافظ گوش برای جلوگیری از آسیب شنوایی ناشی از صدای بلند دستگاه، دستکش و لباس کار مناسب و آستین‌بلند استفاده نمایید.

در مرحله بعد باید محیط کار خود را کاملاً تمیز و منظم نگه دارید. به‌هم‌ریختگی محیط کار هنگام استفاده از اره پروفیل، می‌تواند تمرکز شما را به هم بریزد و یا در حرکات شما اختلال ایجاد کند. علاوه بر این توجه داشته باشید که نور محیط، به‌اندازه کافی تأمین شده باشد.

قبل از هرگونه برش نیز سعی کنید با استفاده از گیره، پروفیل را به‌خوبی در جای خود محکم کنید. عدم انجام این کار می‌تواند باعث لرزش پروفیل هنگام برش‌کاری شود و آسیب‌های مختلفی را ایجاد کند. هنگام کار با دستگاه نیز سعی کنید انگشتان خود را تا حد ممکن از نزدیکی تیغه دور کنید. هرگز سعی نکنید قطعات بریده شده را درحالی‌که تیغه هنوز در حال چرخش است، جدا کنید؛ زیرا این کار می‌تواند باعث جراحت شدید و حتی قطع‌شدن انگشتان شما شود. علاوه بر این موارد، نکات دیگری نیز برای افزایش ایمنی این دستگاه وجود دارند که در ادامه لیست شده‌اند.

  • در صورت توقف ناگهانی دستگاه یا ایجاد صدای عجیب، دستگاه را فوراً خاموش کنید.
  • پس از اتمام برش، بازو را رها نکنید و آن را به سمت آرامی به بالا حرکت دهید.
  • از برش ورقه‌های نازک و قطعات فلزی کوچک با این دستگاه خودداری کنید.
  • دستگاه را در مکان‌های مرطوب قرار ندهید.
  • برای برش پروفیل‌های چوبی یا pvc، از تیغه مخصوص استفاده کنید.
  • از دستگاه را در کنار مواد مشتعل و آتش‌زا استفاده نکنید.
  • وسایل سنگین و اضافی را روی کفی دستگاه قرار ندهید.
  • پس از اتمام تیغه‌اره پروفیل بر، آن را تعویض کنید.
  • حتماً از یک محافظ برق قدرتمند استفاده کنید.
  • پس از اتمام کار، کابل دستگاه را از برق بکشید و آن را جمع کتید. بازویی دستگاه را نیز در حالت قفل قرار دهید.

سخن پایانی درباره اره پروفیل‌ بر

اره پروفیل‌ بر یکی از ابزارآلات ضروری برای برش انواع پروفیل‌هاست که در انواع مختلفی تولید می‌شود. کاربرد این دستگاه را می‌توان در بخش‌های مختلفی مانند ساخت‌وساز، حمل‌ونقل، تأسیسات و… مشاهده کرد که نشان از قدرت و عملکرد فوق‌العاده آن دارد. در این بخش به بررسی کاربردها، اجزا و همچنین نحوه کار با انواع پروفیل بر پرداختیم. برای خرید بهترین و باکیفیت‌ترین اره پروفیل بر می‌توانید محصول خود را از صفحه فروشگاه لیا ابزار انتخاب نمایید و در سریع‌ترین زمان ممکن، درب منزل تحویل بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *