ابزارآلات

معرفی انواع مته و آموزش کار با دریل برقی و شارژی

آموزش کارکردن با دریل

 

حتما برای شما پیش آمده تا برای سوراخ کردن جایی، نیاز به کار با دریل برقی داشته باشید. اگر شما فردی مبتدی باشید باید بدانید که کار با دریل به علت حساسیتی که دارد نیاز به آموزش کار کردن دارد. قبل از هرچیزی ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که دفترچه راهنمای استفاده دریل خود را با دقت مطالعه نمایید؛ چرا که آموزش کار با دریل برای مبتدیان می‌تواند به شما کمک کند تا به طور موثر و ایمن از این ابزار مهم استفاده کنید. با ما در فروشگاه آنلاین ابزار آلات لیا ابزار همراه باشید تا آموزش کار کردن با دریل برقی برای مبتدیان را به طور خلاصه و مفید شرح دهیم. همچنین اگر قصد خرید دریل برقی را دارید می توانید به صفحه فروشگاه ما مراجعه کنید . 

  آمادگی قبل از شروع کار

قبل از شروع به کار با دریل برقی، باید در شرایط مناسبی باشید و از آمادگی کافی برخوردار باشید تا کار خود را به ایمنی انجام دهید. در ادامه به اشاره به برخی از نکات قبل از شروع کار می‌پردازیم:

  • مطمئن شوید که محیط کار مرطوب و خیس نباشد و به راحتی دسترسی به اتصال برق داشته باشید. همچنین از اتصال صحیح سیم برق به پریزها اطمینان حاصل نمایید.
  • خرید تجهیزات ایمنی کار، مانند عینک و گوش گیر؛ گوش ها و چشمانتان را در برابر صدا و ذرات دریل برقی محافظت می‌کند؛ بهتر است برای حفظ سلامتی خود از این تجهیزات ایمنی استفاده نمایید.
  • اطمینان حاصل کنید که دستورالعمل‌ها و راهنمای استفاده از دریل برقی را مطالعه کرده‌اید. اگر تازه کار هستید، بهتر است کسی که تجربه کار با دریل برقی را دارد، شما را همراهی کند.
  • دریل خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که ابزار مشکلی نداشته باشد و دیگر تجهیزات جانبی مثل مته‌ها یا بیت‌ها در وضعیت مناسبی باشند. 
  •  برای افزایش عمر مفید دریل الکتریکی، به نگهداری و تعمیرات منظم آن توجه کنید. همچنین لوازم جانبی را به موقع تعویض کنید. 
  • بعد از انجام تمامی آمادگی‌های لازم، می‌توانید با اطمینان و ایمنی کافی، کار با دریل برقی را شروع کنید. همیشه ایمنی خود و دیگران را در اولویت قرار دهید و در مواقعی که احساس ناامنی می‌کنید از کسانی که تجربه دارند کمک بخواهید. 

نحوه کار با دریل

مراحل کار با دریل

در ادامه این مطلب مراحل کار با دریل برقی برای افراد مبتدی را به زبان ساده توضیح دادیم. شما اگر هیچ گونه تجربه کار با هیچ دریلی را هم نداشته باشید، با مطالعه این مراحل برای شروع کار با دریل برقی آماده خواهید شد. مراحل ذکر شده در زیر برای دریل شارژی و دریل برقی یکسان است.

  1. ابتدا مته مناسب با کار خود را انتخاب کرده و جای گذاری کنید.
  2. سپس سیم برق دریل الکتریکی را به پریز برق متصل کنید تا دریل آماده روشن شدن شود.
  3. قدم بعدی شما برای کار با دریل، آماده کردن سطح کار است. اگر نیاز به علامت گذاری برای ایجاد حفره دارید، می‌بایست در این مرحله سطح کار را نشانه گذاری کنید تا سوراخ در جای مناسب ایجاد شود.
  4.  دسته دریل را با دقت در دست گرفته و بسته به نوع کاری خود، سرعت و میزان عمیق بودن حفره را تنظیم کنید. دکمه مربوط به شروع دریل را فشار داده و با تمرکز و بدون لرزیدن دست کار حفاری را انجام دهید.
  5.  در زمانی که دریل برقی در حال چرخش است، به آرامی و با دقت آن را به محل کار ببرید. بهتر است با سرعت پایین شروع کنید و با تمرین به تدریج سرعت را افزایش دهید.
  6.  اگر در حال حفرو سوراخ نمودن فلزات یا سطوح مقاوم به گرما هستید، از یک سیستم خنک کننده مخصوص دریل استفاده کنید تا از گرمای زیاد جلوگیری کنید.
  7.  اطمینان حاصل کنید که کارتان درست انجام شده است و بعد از اتمام کار، دکمه پاور را آف کنید تا دریل خاموش شود.
  8. دریل برقی را بعد از استفاده در محلی ایمن و بیرون از دسترس کودکان نگه دارید.
  9. حتما به دقت دستورالعمل‌های تولید کننده دریل خود را مطالعه کرده و همیشه از ایمنی‌های مربوطه و تجهیزات محافظ استفاده کنید.

نکات مهم کار با دریل برقی

  1. عینک ایمنی، گوش گیر و دستکش‌های مناسب بپوشید تا چشم‌، گوش و دست‌هایتان در برابر صدا، ضایعات و براده ها محافظت شوند. 
  2. سرعت دریل را مطابق با با نوع کارتان تنظیم کنید. برای سوراخ کردن در سطوح نرم، سرعت پایینتر و برای سطوح سخت تر سرعت بالاتری را انتخاب کنید.
  3.  دسته دریل برقی را با قدرت در دست بگیرید و مراقب باشید که ابزار در هنگام سوراخ کردن، در زاویه صحیحی قرار داشته باشد و از انحراف‌های ناخواسته جلوگیری کنید.
  4.  از دریل در محیط‌های خشک و بدون رطوبت استفاده کنید.
  5.  پس از هر بار استفاده، دریل را با دقت پاک کنید و از وارد شدن گرد و غبار خارجی به داخل ابزار جلوگیری کنید.

انتخاب مته مناسب

انتخاب مته مناسب یکی از مهم ترین نکاتی است که شما باید به آن توجه داشته باشید چرا که دریل برقی بدون مته عملا کاربردی ندارد. شما برای انتخاب مته مناسب بعد از مطالعه راهنمای خرید مته، نخست باید نیاز خود را در نظر گرفته و بر اساس استفاده ای که قرار است از آن بکنید، ابزار مناسب با کار خود را انتخاب نمایید. به عنوان مثال، برای انتخاب مته مناسب باید جنس سطحی که میخواهید سوراخ کنید و نوع حفره را مد نظر قرار دهید. 

انتخاب مته مناسب برای دریل

انواع مته دریل 

مته دریل از نظر شکل ظاهری، جنس و کاربردشان در چند دسته بندی طبقه بندی می‌شوند که در میان آنها می توانیم به مته فولاد، مته فلز، مته ته گرد کبالت دار، مته چوب، مته الماسه، مته گرانیت، مته کونیک، مته گازور، مارپیچ و … اشاره کرد که در ادامه به توضیح و راهنمای استفاده برخی از آنها خواهیم پرداخت:

مته الماسه

مته الماسه یکی از با دوام ترین و سرسخت ترین مته هایی است که برای سوراخ کاری استفاده می‌شود. این مته به دلیل خاصیت فولاد کاربید در نوک خود، کاربرد بسیار زیادی برای سوراخ کردن کاشی ها، سنگ ها، سرامیک، بتن و انواع مصالح دارد. شایان ذکر است که برای استفاده از این مته باید از دریل چکشی استفاده کنید.

مته الماسه برای دریل

 

مته کبالت

از دیگر مته های سرسخت و مقاوم که برای سوراخ کاری فلزاتی همچون: فولاد، استیل و تیتانیوم مورد استفاده قرار می‌گیرد، مته کبالت نام دارد. سوراخ کاری آهن آلات باعث تولید حرارت بالایی می‌شود و آلیاژ کبالت موجود در این مته مانع از سوختن مته می‌شود و مقاومت به حرارت مته را بالا می‌برد. 

 

مته کبالت

مته کونیک

مته کونیک که به آن مته مورس نیز می‌گویند، برای سوراخ کاری های با وسعت بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و به علت تماس بیشتر مته با سطح کار، حرارت بالاتری تولید می‌شود. به همین دلیل در این کار مته نیاز به خنک کردن دارد. 

 

مته کونیک مناسب دریل

 

مته گرانیت

این مدل از مته همانطور که از نامش پیداست برای ایجاد سوراخ در سنگ ها، از جمله سنگ گرانیتی مورد استفاده قرار میگیرد. برای استفاده از این مته نیز همانند مته الماسه، باید از حالت چکشی دریل برقی استفاده نمود و آب خنک در دسترس گذاشت.

مته گرانیت برای دریل شارژی و برقی

 

مته آلومینیوم

مته آلومینیوم با ظاهری با شیارهای عمیق برای سوراخ کاری فلزات نرمی همچون برنج و مس به کار برده می‌شود. بهتر است که هنگام استفاده از این مته، از دور بالای دریل استفاده نمایید.

مته مرغک

مته مرغک برای سوراخ کردن یا براده برداری در زاویه 60 درجه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مته با ظاهر استوانه ای خود برای ایجاد حفره روی سطح یک قطعه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مته مرغک برای انواع سه نظام

مته الیت

مته الیت از نظر ظاهری شیار دار است و در قسمت نوک تیز می‌باشد. این تیزی نوک از لغزش مته در حین کار جلوگیری می‌کند و سوراخی ظریف بدون لب پریدگی ایجاد می‌کند. از دیگر مزایای مته الیت می‌توانیم به سرعت بالای انجام کار و دقت عالی در ایجاد حفره اشاره کنیم.

 

مته الیت برای سوراخ کاری با دریل

 

مته خزینه

مته خزینه یکی دیگر از انواع مته هاست که در اندازه های مختلفی داخل بازار وجود دارد. ویژگی خاص این مته در پنهان کردن جای گل پیچ هاست و بیشتر برای سطوح چوبی و فلزی، در صنعت کابینت سازی و ام دی اف سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

مته خزینه برای انواع سوراخ کاری

قرار دادن مته داخل سه نظام

قرار دادن و تعویض مته داخل سه نظام به آسانی صورت می‌پذیرد اما شما باید به نوع سه نظام که اتوماتیک یا آچارخور است توجه داشته باشید. سه نظام اتوماتیک به راحتی با دست تعویض می‌شوند، اما سه نظام های آچارخور به آچار مخصوص خود نیاز دارند که معمولا هنگام خرید همراه با دریل برقی به شما تحویل داده می‌شود . در ادامه آموزش قدم به قدم تعویض مته دریل را به شما توضیح خواهیم داد:

 

قرار دادن مته داخل سه نظام

 

آموزش تعویض مته در دریل سه نظام اتوماتیک

ابتدا نیاز است که شما دهانه سه نظام را باز کنید و بر خلاف عقربه های ساعت بچرخانید تا مته شل شود. هنگام شل شدن سه نظام شما متوجه فک های نگهدارنده بیت خواهید شد. مته داخل سه نظام را چک کنید و اگر مشکل یا ایرادی دارد، آن را دور بیندازید. حال شما باید بتوانید مته جدید را از سمت صاف آن درون سه نظام قرار دهید. لازم است که شما با یک دست سه نظام را نگهدارید و مته را جا بزنید. همچنین احتیاطاً ماشه را آهسته فشار داده تا از سفت شدن مته داخل سه نظام مطمئن شوید. به هنگام شل شدن سه نظام شما متوجه فک های نگهدارنده بیت می شوید. نکته حائز اهمیت این سه که اصلا نباید مته در جای خود بازی داشته باشد، چرا که باعث آسیب رسیدن به اپراتور و قطعه کار خواهد شد.

 آموزش تعویض مته در دریل سه نظام آچاری

تعویض مته در سه نظام های آچارخور نیز به این صورت است که ابتدا باید آچار سه نظام را در جای مخصوص گذاشته و با چرخاندن بر خلاف عقربه های ساعت مته را آزاد کنید. مته جدید را با حفظ احتیاط در جای خود قرار داده و با دست دیگر آچار را در جهت موافق عقربه های ساعت بچرخانید و در همین حال فک های سه نظام را سفت کنید. در هر دو روشی که ذکر شد بهتر است که قبل از شروع به سوراخکاری دریل الکتریکی را روشن کنید و با این کار نحوه چرخش مته را بررسی نمایید.

نتیجه گیری:

تا به اینجا می‌بایست نکاتی برای راهنمای استفاده و آموزش کار کردن با دریل برقی و مته را آموخته باشید. ما در این مقاله سعی کردیم تا به زبان ساده و راحت برای مبتدیان روش صحیح کار با این ابزار کاربردی را شرح دهیم. امیدواریم که آموزش تعویض مته در سه نظام و انواع مته های کاربردی برای شما مفید واقع شده باشد. اما اگر قصد خرید دریل شارژی را دارید میتوانید به صفحه فروشگاه ما مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *