ابزارآلات

تفاوت دریل شارژی و برقی چیست ؟

تفاوت دریل شارژی و برقی

در دنیای ابزارهای برقی و سخت ‌افزارهای خانگی، دریل‌ ها یکی از ابزار های اساسی و حیاتی هستند که در انجام مختلف کارهای ساختمانی و تعمیرات خانگی به کار می ‌روند. اما در بازار، دو نوع اصلی از دریل همچون دریل برقی و دریل شارژی به چشم می ‌خورند که هر یک از این دو نوع دریل، ویژگی ‌ها و مزایا و معایب خود را دارند که می ‌توانند تصمیم ‌گیری برای انتخاب مناسب‌ ترین ابزار برای کارهای مورد نیاز را تحت تأثیر قرار دهند. در این محتوا، قصد داریم به بررسی تفاوت بین دریل شارژی و دریل برقی نیز بپردازیم. همراه ما باشید.

دریل برقی چیست؟

دریل برقی یکی از ابزار های الکتریکی است که دارای یک موتور الکتریکی می باشد. این ابزار، دارای یک مته قابل تعویض است که در نوک آن نصب می ‌شود. مته‌ ها دارای انواع مختلفی هستند و از اندازه‌ های متفاوتی برخوردارند. با چرخاندن مته دریل برقی، شما قادر خواهید بود انواع پیچ را سفت کنید. همچنین، با تغییر مته، می‌ توانید سوراخ ‌های با ابعاد مختلف را در سطوح مورد نظر ایجاد کنید. برای مثال، در صنایع ساختمانی، از آن برای حفر سوراخ ‌ها در دیوار ها و سقف‌ ها برای نصب پیچ‌ ها و قطعات استفاده می ‌شود.

تعریف عمومی دریل برقی

دریل برقی ابزاری است که در صنایع مختلف و کارهای متنوع مورد استفاده قرار می ‌گیرد. می‌ توان آن را یک ابزار الکتریکی چند کاره عمومی و تخصصی دانست که در بیشتر منازل، کارگاه ‌ها و محیط‌ های مختلفی مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

دریل برقی رونیکس

اجزای تشکیل دهنده دریل برقی

همانطور که می دانید دریل های برقی از ساختار بسیار ساده ای برخوردارند، بنابراین می توانید با اجزای آن ها به راحتی آشنا شوید. در ادامه نیز به معرفی اجزای دریل برقی و همچنین کاربرد های آن ها می پردازیم تا بتوانید در زمان خرید دریل برقی، بهترین انتخاب را داشته باشید.

مته

یکی از کاربردی ترین اجزای دریل برقی، مته می باشد که شکلی مشابه به انتهای یک پیچ گوشتی دارد. در واقع مته دارای شکل ها و اندازه های مختلفی است که می توانید از آن ها برای کارهای خاص خود استفاده نمائید. نکته ای در زمان کار با مته باید بدانید، این است که برای چرخاندن پیچ‌ ها، از مته ‌های مخصوص پیچ استفاده کنید.

سه نظام

سه نظام و یا پایه نگهدارنده، قسمتی از دریل برقی است که مته بر روی آن قرار می گیرد. در این صورت برای تنظیم مته نیز می توان از سه نظام کمک گرفت. سه نظام ‌ها به طور معمول به دو نوع اتوماتیک و آچارخور تقسیم می ‌شوند. در نوع اتوماتیک، شما می ‌توانید بدون استفاده از آچار، مته را نصب یا خارج کنید. اما در نوع آچارخور، برای نصب یا خارج کردن مته، نیاز به یک آچار خواهید داشت. همچنین می ‌توانید هر نوع مته ‌ای را بدون هیچ محدودیتی در سه‌ نظام قرار داده و آن را محکم کنید.

ماشه

از دیگر اجزای دریل برقی به شمار می رود که در صورتی که آن را بچرخانید، دریل شروع به کار کردن خواهد کرد. ماشه نیز ابزاری است که با فشار انگشتان درست عمل می کند، به طوری که اگر ماشه را رها ‌کنید، چرخش مته متوقف خواهد شد.

منبع تغذیه

هر دریل برای روشن شدن و کار کردن، به یک منبع تغذیه نیاز دارد. دریل برقی همانطور که از نام آن مشخص است، منیع تغذیه آن انرژی الکتریکی مستقیم می باشد. لازم است بدانید که مقدار آمپر در دریل، نیز یکی از عوامل اساسی در منبع تغذیه و عملکرد دریل می ‌باشد و به معنای مستقیم نشان‌ دهنده قدرت دریل می باشد. با مشاهده میزان آمپر مورد نیاز دریل، می ‌توان به سادگی به قدرت چرخشی آن پی برد؛ زیرا افزایش آمپراژ دریل به معنای افزایش گشتاور و توان آن می باشد.

سیم برق
می تواند گفت، سیم برق از مهم ترین اجزای دریل برقی محسوب می شود که وظیفه آن، انتقال انرژی الکتریکی از پریز که منبع مستقیم برق به دریل می باشد. این سیم برقی، برای استفاده از دریل در مکان های مختلف را محدود کرده است، چرا که تنها می توان از آن در محیط هایی که به برق دسترسی دارند، استفاده نمود.

کلید روشن و خاموش دریل برقی

از دیگر اجزای مهم در دریل ‌ها، می توان به کلید روشن و خاموش آن اشاره کرد که وظیفه روشن یا خاموش کردن دریل را بر عهده دارد. همچنین، بسیاری از دریل ‌ها دارای قابلیت تنظیم سرعت هستند که مبتنی بر میزان فشار به ماشه عمل می ‌کنند. با این ویژگی، می ‌توان سرعت چرخش دریل را تنظیم کرد. اما باید توجه داشت که برخی از دریل‌ ها تنها یک سرعت عمل دارند و از این قابلیت تنظیم برخوردار نمی باشند.

میله عمق سنج

از دیگر قطعات و اجزای دریل برقی، می توان به میله عمق سنج اشاره کرد که می توان به کمک آن، میزان عمق سوراخ هایی که توسط دریل ایجاد می شود، را بدست آورد. از این رو می توانید به کمک این وسیله نیز به راحتی تشخیص دهید که سطح مورد نظر به چه مقدار سوراخ کردن نیز نیاز دارد.

دسته نگهدارنده

دسته نگهدارنده دریل برقی، قطعه ی دیگری است که عملکرد آن در این دستگاه از اهمیت بسیاری برخوردار است. این دسته به افراد کمک می کند تا بتوانند نیروی وارد را به خوبی کنترل کنند. علاوه بر آن، در زمان سوراخ کاری سطح مورد نظر، ثابت بایستی دریل ثابت باشد تا مته هیچگونه جابه جایی نداشته باشد.

دکمه تنظیم سرعت

در برخی از دریل ‌ها، دکمه ای به نام دیمر یا دکمه تنظیم سرعت چرخش مته وجود دارد که به شما امکان می ‌دهد سرعت چرخش مته را تنظیم کنید. این دکمه معمولاً به صورت یک ولوم یا یک کلید چند حالته طراحی شده است، به طوری که شما می‌ توانید آن را با توجه به کاری که می ‌خواهید انجام دهید به راحتی تنظیم کنید.

اجزای دریل برقی

مزایای دریل برقی

دریل برقی از جمله ابزارهایی است که از مزایای بسیاری برخوردار است که از مهم ترین آن می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود:

  • یکی از مزایای دریل برقی، قدرت بسیار بالای آن نسبت به دریل های شارژی می باشد که این امکان را به افراد می دهد تا بتوانند به راحتی سطوح سخت فولادی، فلزی و بتنی را به راحتی سوراخ کنند.
  • دریل برقی نیز این امکان را به افراد می دهد تا بتوانند از آن برای مدت زمان طولانی نیز در طول روز استفاده نمایند.
  •  وزن سبک نیز از دیگر ویژگی های دریل برقی به شمار می رود که این نیز به این دلیل است که بدون باتری است.

دریل شارژی چیست؟

یکی دیگر از انواع دریل به شمار می رود که همانطور که از نام آن مشخص است، دریلی بی سیم است که با باتری کار می کند. در بازار، دریل ‌های شارژی با تنوع گسترده‌ ای از قدرت، امکانات، ولتاژ و آمپر وجود دارند. این دریل‌ ها برای کاربرد های مختلفی طراحی شده‌ اند و می ‌توانند به صورت قابل تنظیم باشند.

 

دریل شارژی dltc

 

مزایای دریل شارژی

  • یکی از بارز ترین مزیت های دریل شارژی، این است که دیگر برای کار کردن با آن، نیازی به برق نخواهید داشت، از این می توانید از آن در مکان هایی که به برق دسترسی ندارند، به راحتی استفاده نمائید.
  • دریل شارژی دارای وزنی بسیار سبک است، از این رو جا به جایی آن بسیار راحت می باشد.
  • با خرید دریل شارژی، این امکان برای افراد فراهم می شود تا در زمان استفاده از آن، به تجهیزات کمتری نیاز داشته باشند.

قیمت دریل شارژی نسبت به دریل برقی

همانطور که می دانید، قیمت دریل به عوامل مختلفی بستگی دارد که از مهم ترین آن ها می توان به برند(ایکس کورت و ماکیتا) و نام تولید کننده آن اشاره کرد. از این رو، از مهم ترین تفاوت بین دریل شارژی و دریل برقی، قیمت آن ها است. در این صورت باید بدانید که دریل های شارژی به دلیل برخورداری از باتری های مختلف و لوازم جانبی نسبت به دریل های برقی از قیمت گران تری برخوردارند.

طول عمر پاشنه آشیل دریل شارژی

از دیگر تفاوت بین دریل شارژی و دریل برقی، می توان به طول عمر آن ها اشاره کرد. برخی از افراد در این باورند که اگر برای مدت زمانی از دریل شارژی استفاده نکنند، باعث می شود که باتری آن خراب شود. اما باید بدانید که این امر تنها برای باتری های قدیمی همچون باتری های نیکل کادمیموم صدق می کند. اما باتری های نسل جدید که به باتری های لیتیومی معروف اند، این مشکل را ندارند و تا هر زمان که از آن ها استفاده نشود، هیچ آسیبی نخواهند دید.

 با این حال، باتری در دریل ‌های شارژی یک قطعه مصرفی است و با شارژ کردن زیاد به مرور، کیفیت خود را از دست می‌ دهد و زمان شارژدهی کمتری را ارائه می ‌دهد. در نهایت، ممکن است باتری تا حدی شارژ‌نشدنی شود. اما در مقابل، دریل ‌های برقی نیازی به تغییر باتری ندارند و در صورت عدم وجود مشکلات در قطعات دیگر، به طور مداوم کار می ‌کنند.

انواع دریل شارژی

مقایسه دریل شارژی و برقی:

اگر بخواهیم تفاوت بین دریل شارژی و دریل برقی را از نظر عملکرد بررسی کنیم، موارد متعددی وجود دارد که در ادامه بیان می کنیم:

  • در صورتی که قصد خرید دریل را برای یک محیط ثابت همچون کارگاه را دارید و به خوبی به برق دسترسی دارید، دریل برقی می تواند انتخاب مناسبی برای شما به شمار رود. از این رو، می توانید به میزان زیادی در هزینه که می خواهید برای خرید آن یپردازید، صرفه جویی کنید.
  • اما اگر شغل شما شامل کار در محل‌ های مختلف است و قابلیت دسترسی به برق و شرایط مناسب برای استفاده از دریل برقی همواره تضمین نمی‌ شود، در این صورت استفاده از دریل شارژی بهترین گزینه خواهد بود. به عنوان مثال، اگر شغل شما نصب کابینت، نصب جک درب پارکینگ، نصب کولر و اسپلیت، نصب و سرویس پکیج و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی و… است، دریل شارژی بهترین انتخاب و گزینه مناسبی خواهد بود.
  • در این صورت، با خرید دریل شارژی، می ‌توانید به راحتی در هر محلی که کار می ‌کنید، بدون نگرانی از دسترسی به برق، از دریل استفاده کنید.

در نتیجه

در این مطلب به طور کامل به بررسی تفاوت بین دریل شارژی و دریل برقی پرداختیم. از این رو، در انتخاب بین دریل شارژی و دریل برقی، باید به نیازها و استفاده موردی خود توجه کنید. دریل شارژی به عنوان یک ابزار بدون وابستگی به منبع برق، برای کارهایی که نیاز به جا به جایی و انعطاف بیشتر دارند، بسیار مناسب است. از طرف دیگر، دریل برقی برای کارهایی که به پایداری و توان بیشتر نیاز دارند، انتخاب مناسبی خواهد بود.

بنابراین، انتخاب بین این دو گزینه به نیازهای شما بستگی دارد. مهمترین نکته این است که هر کدام از این ابزارها ویژگی ‌ها و مزایا خود را دارند و شما باید بر اساس کاربردها و اولویت‌های خود تصمیم بگیرید. از این که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید، سپاسگزاریم…

 

سوالات متداول :

آیا دریل شارژی قدرت سوراخ کردن سنگ گرانیت را دارد؟

خیر، از آن جایی که سنگ گرانیت از مقاومت بسیاری برخوردار است، بنابراین دریل شارژی قدرت سوراخ کردن آن را نخواهد داشت. در این صورت، دریل برقی، به دلیل دارا بودن قدرت و توان بیشتر، می تواند انتخاب خوبی برای سوراخ کاری سطوح سخت همچون سنگ گرانیت به شمار رود. 

ایا با دریل شارژی می توان بتن را سوراخ کرد؟

در صورتی که در دریل شارژی از مته های مناسب استفاده کنید، می توانید به کمک آن بتن را سوراخ کنید. همچنین دقت داشته باشید که برای این کار، دریل را روی سرعت پایین و فشار بالا نیز تنظیم نمائید. 

زغال در دریل چه نقشی دارد ؟

زغال، به عنوان یکی از اجزای مهم در موتور های برقی، وظیفه حفاظت از موتور در برابر جریان بالا و گرمای بسیار را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *